Για 4 άτομα ()
1. Καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια στα δύο. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και το μεσαίο σκληρό μέρος χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι. Αν θέλετε μπορείτε να διατηρήσετε το κοτσανάκι για να έχετε τη δυνατότητα να τα σερβίρετε καλύτερα. Τα τοποθετείτε σε μπολ και τα περνάτε γρήγορα με το χυμό λεμονιού ώστε να αποφύγετε το μαύρισμα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και διαλύετε μέσα την ζάχαρη και την κανέλα. Αραδιάζετε τα αχλάδια σε ένα ταψί με την κομμένη επίπεδη μεριά προς τα κάτω. Περιχύνετε με το μείγμα της διαλυμένης ζάχαρης και της κανέλας, προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
3. Τα αποσύρετε από το φούρνο και ζεστά όπως είναι τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να συνοδέψετε με γιαούρτι αλλά και με παγωτό βανίλια.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο τζίντζερ που του ταιριάζει πολύ.