alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

saw

Εξαιρετικό γλύκισμα βασισμένο στην νόστιμη σάρκα των αχλάδιών και τους ξηρούς καρπούς

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

saw

Εξαιρετικό γλύκισμα βασισμένο στην νόστιμη σάρκα των αχλάδιών και τους ξηρούς καρπούς

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μεγάλα αχλάδια με σκληρή σάρκα (να μην είναι βουτυράτα)
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. σουπ. αμύγδαλο φιλέ

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια στα δύο. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και το μεσαίο σκληρό μέρος χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι. Αν θέλετε μπορείτε να διατηρήσετε το κοτσανάκι για να έχετε τη δυνατότητα να τα σερβίρετε καλύτερα. Τα τοποθετείτε σε μπολ και τα περνάτε γρήγορα με το χυμό λεμονιού ώστε να αποφύγετε το μαύρισμα.


2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και διαλύετε μέσα την ζάχαρη και την κανέλα. Αραδιάζετε τα αχλάδια σε ένα ταψί με την κομμένη επίπεδη μεριά προς τα κάτω. Περιχύνετε με το μείγμα της διαλυμένης ζάχαρης και της κανέλας, προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς  για 30 λεπτά.


3. Τα αποσύρετε από το φούρνο και ζεστά όπως είναι τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να συνοδέψετε με γιαούρτι αλλά και με παγωτό βανίλια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο τζίντζερ που του ταιριάζει πολύ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face