Για 6 άτομα ()
1. Κατ' αρχήν θα χρειαστείτε 16 ξύλινα καλαμάκια, τα οποία πρέπει να βουτήξετε σε ζεστό νερό για 30΄.
2. Φτιάχνετε τα σουβλάκια μήλου. Βουτάτε τις φέτες του μήλου στο χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια τις περνάτε στα καλαμάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζετε με την κανέλα. Τα αφήνετε στην άκρη για να φτιάξετε τη σάλτσα καραμέλας.
3.Φτιάχνετε τη σάλτσα καραμέλας. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος τις σταφίδες και 2-3 σταγόνες λεμονιού. Το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αυξάνετε ελαφρά τη θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Σιγοβράζετε για 5' και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι η σάλτσα καραμέλας να πήξει ελαφρώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε τη σάλτσα καραμέλας σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
4. Ψήνετε για 5' τα καλαμάκια με τα μήλα στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σερβίρετε, συνοδεύοντας με τα μπολ με τη ζεστή σάλτσα.
Ιδανικό για πάρτι ή αν θέλετε ένα πολύ εύκολο γλυκό της στιγμής. Μπορείτε εκτός από μήλα να το φτιάξετε και με νεκταρίνια ή ροδάκινα, προσθέτοντας στην καραμέλα μια πρέζα σκόνη τζίντζερ.