alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PIKANTIKH-FROUTOSALATA topimage

Δροσερή, νόστιμη, πλούσια, ακροβατεί μεταξύ γκλυκού και φαγητού και σίγουρα θα γίνει λατρεμένη σας

ΔΡΟΣΕΡΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΣAΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

PIKANTIKH-FROUTOSALATA topimage

Δροσερή, νόστιμη, πλούσια, ακροβατεί μεταξύ γκλυκού και φαγητού και σίγουρα θα γίνει λατρεμένη σας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη σαλάτα

  • 2 φλιτζάνια πεπόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 βανίλιες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι ανανά φρέσκο ή κονσερβοποιημένο σε κύβους

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα light
  • 3 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουτ.γλυκ. κανέλλα

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ. Βάζετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν.

 

2. Στη συνέχεια, βάζετε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετετο ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλάμε ένα κουτάλι. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα φρούτα. Ανακατεύετε απαλά το μείγμα των φρούτων. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο για 20' να δροσίσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα φρούτα σας αρέσουν και το καλοκαίρι να την εμπλουτίσετε με σταφύλια και καρπούζι. Επίσης, στο μπλέντερ μην βάλετε από την αρχή το ξύσμα λεμονιού γιατί θα πικρίσει τη σος σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face