alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lemon-mousse top

Ένα ανοιξιάτικο, πολύ δροσερό και ανάλαφρο γλυκό που αν το παγώσετε αρκετά μοιάζει με σεμιφρέντο

ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΜΕΡΕΓΚΑ

lemon-mousse top

Ένα ανοιξιάτικο, πολύ δροσερό και ανάλαφρο γλυκό που αν το παγώσετε αρκετά μοιάζει με σεμιφρέντο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη μαρέγκα

  • 1 ασπράδι μεγάλου αυγού
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την κρέμα λεμονιού: Βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα λεμονιού –εκτός από το βούτυρο- σε ένα κατσαρολάκι, και τα ζεσταίνετε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε στη συνέχεια το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λεπτά. Αδειάζετε τη κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μασκαρπόνε ή το ανθότυρο και το ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει λεία υφή. Προσθέτετε την κρύα κρέμα λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη, μέχρι να γίνει ομοιογενής η κρέμα.


3. Γεμίζετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κορνέ με ίσια μύτη 6 χαμηλα ποτήρια του ουίσκι με την μους. Τοποθετείτε τα ποτήρια σε έναν δίσκο και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 1 ώρα.


4. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ασπράδι αυγού και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει. Προσθέτετε στη συνέχεια τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή. Βάζετε την μαρέγκα σε κορνέ και διατηρείτε στο ψυγείο.


5. Όταν θέλετε να σερβίρετε τη μους, βγάζετε τα ποτήρια από την κατάψυξη, και στην επιφάνεια της μους σχηματίζετε ροζέτες μαρέγκας. Καψαλίζετε για ελάχιστα δευτερόλεπτά την μαρέγκα με φλόγιστρο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε την ίδια συνταγή να την κάνετε με πορτοκάλι ή μανταρίνι



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face