Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη το ανθότυρο, το γάλα, τους κρόκους αυγών, και βανίλια. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε μια μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύετε για να αραιώσει. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα με μια σπάτουλα.
3. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σε μια φριτέζα. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο ποσότητα από τη ζύμη ίση με 1/3 του φλιτζανιού, ψήνετε τους λουκουμάδες για περίπου 3 ή 4 λεπτά, στη συνέχεια τους γυρίζετε και τους ψήνετε για ακόμα 2 -3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τους σερβίρετε αμέσως, με άφθονο μέλι και πασπαλίζοντάς τους με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Αν το ανθότυρο σας φαίνεται να έχει πολλά υγρά, τοποθετείστε το σε μια λεπτή σήτα για να στραγγίσει, για περίπου 30 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι, μαρμελάδες φρούτων, κρέμα λεμονιού ή ζάχαρη άχνη.