alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ricotta-honey top

Απίθανα νόστιμοι, εντυπωσιακοί και ιδανικοί για τα τεμπέλικα πρωινά της Κυριακής που αναζητάς ένα ακόμα άλλοθι για να χωθείς στην γλυκιά ραστώνη με ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ

 

ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ricotta-honey top

Απίθανα νόστιμοι, εντυπωσιακοί και ιδανικοί για τα τεμπέλικα πρωινά της Κυριακής που αναζητάς ένα ακόμα άλλοθι για να χωθείς στην γλυκιά ραστώνη με ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο ή ρικότα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκους
  • 2 ασπράδια
  • 1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη το ανθότυρο, το γάλα, τους κρόκους αυγών, και βανίλια. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί.


2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε μια μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα στη ζύμη και ανακατεύετε για να αραιώσει. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα με μια σπάτουλα.


3. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σε μια φριτέζα. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο ποσότητα από τη ζύμη ίση με 1/3 του φλιτζανιού, ψήνετε τους λουκουμάδες για περίπου 3 ή 4 λεπτά, στη συνέχεια τους γυρίζετε και τους ψήνετε για ακόμα 2 -3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τους σερβίρετε αμέσως, με άφθονο μέλι και πασπαλίζοντάς τους με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν το ανθότυρο σας φαίνεται να έχει πολλά υγρά, τοποθετείστε το σε μια λεπτή σήτα για να στραγγίσει, για περίπου 30 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι, μαρμελάδες φρούτων, κρέμα λεμονιού ή ζάχαρη άχνη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face