alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fruit-skewers top

Εύκολο, γρήγορο και μοναδικό φρουτένιο επιδόρπιο. Η σαλτσούλα με το γιαούρτι και το μέλι είναι όλα τα λεφτά

ΦΡΟΥΤΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΕΛΟΥ

fruit-skewers top

Εύκολο, γρήγορο και μοναδικό φρουτένιο επιδόρπιο. Η σαλτσούλα με το γιαούρτι και το μέλι είναι όλα τα λεφτά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 μεγάλα ροδάκινα
  • 2 μπανάνες
  • 2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. σπόρους κάρδαμο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρασί μοσχάτο Σάμου

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους σπόρους από το κάρδαμο, τη ζάχαρη και το κρασί μοσχάτο Σάμου.


2. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα περνάτε στα καλαμάκια και τα αραδιάζετε σε ένα μικρό ταψί. Περιχύνετε με το μείγμα από το μέλι, το κρασί και τα μπαχαρικά, και τα αφήνετε 10 λεπτά να μαριναριστούν.


3. Ψήνουμε τα φρουτοσουβλάκια στα κάρβουνα ή το γκριλ για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.


4. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι, το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα για 5-6 λεπτά ακόμη. Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αρκετό δυόσμο και τη βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να δροσίσει. Σερβίρετε ζεστά τα σουβλάκια από φρούτα με τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα φρουτοσουβλάκια σας και με άλλα φρούτα όπως μανταρίνια, πεπόνι, φράουλες, βανίλιες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face