Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους σπόρους από το κάρδαμο, τη ζάχαρη και το κρασί μοσχάτο Σάμου.
2. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα περνάτε στα καλαμάκια και τα αραδιάζετε σε ένα μικρό ταψί. Περιχύνετε με το μείγμα από το μέλι, το κρασί και τα μπαχαρικά, και τα αφήνετε 10 λεπτά να μαριναριστούν.
3. Ψήνουμε τα φρουτοσουβλάκια στα κάρβουνα ή το γκριλ για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
4. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι, το μέλι και συνεχίζετε το χτύπημα για 5-6 λεπτά ακόμη. Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με αρκετό δυόσμο και τη βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να δροσίσει. Σερβίρετε ζεστά τα σουβλάκια από φρούτα με τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τα φρουτοσουβλάκια σας και με άλλα φρούτα όπως μανταρίνια, πεπόνι, φράουλες, βανίλιες.