alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

coconut-lime-panacotta top

Η εξωτική εκδοχή της κλασσικής ιταλικής πανακότας

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑ ΜΕ ΛΑΙΜ

coconut-lime-panacotta top

Η εξωτική εκδοχή της κλασσικής ιταλικής πανακότας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φύλλα ζελατίνης (15γρ.)
  • 1 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • 3 φέτες λάιμ κομμένες στα τέσσερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη να τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ξύσμα και ανακατεύετε καλά. Στύβετε τη ζελατίνη καλά με τα χέρια σας, την προσθέτετε στο ζεστό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.


2. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια ή φόρμες για πανακότα και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


3. Γαρνίρετε την πανακότα με τις φέτες λάιμ και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για λάιμ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face