Για 8 άτομα ()
1. Χωρίζετε τις κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στους κρόκους και ανακατεύετε απαλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
2. Ρίχνετε στο μείγμα τη γαλέτα, τα καρύδια,τηνκανέλα, τα γαρύφαλλα και το λικέρ.
3. Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Ψήνετε στους 180οC μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας περίπου 50 λεπτά. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι:Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη.Ρίχνετε τις φλούδες του λεμονιού και το αφήνετε να βράσει.Αποσύρετε από τη φωτιά.
5. Όταν ψηθεί η μελαχρινή τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε μισή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Τη χαράζετε σε κομμάτια και από πάνω ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι ζεστό.
Αντί για λικέρ κίτρο μπορείτε να βάλετε λικέρ πορτοκάλι.