Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε για 2 λεπτά. προσθέτετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα για3 λεπτά. μην τα παραχτυπήσετε.
2. Χωρίζετε την ζύμη στα τέσσερα και την πλάθετε σε μπάλες, τις τυλίγετε σε μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο τμηματικά και την ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 6εκ. κόβετε μπισκότα. συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. Στην μισή ποσότητα μπισκότων, με ένα μικρότερο κουπάτ διαμέτρου 2εκ., κόβετε μια τρύπα στη μέση κάθε μπισκότου. Τη ζύμη που αφαιρείτε από το κέντρο των μπισκότων μπορείτε να την ψήσετε ξεχωριστά ή να την ανοίξετε σε φύλλο και να κόψετε πάλι μπισκότα.
4. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. μετά τα 15 λεπτά βγάζετε το ταψί με τα μπισκότα το γυρίζετε κατά 180 μοίρες, το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο. Αποσύρετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
5. Μόλις κρυώσουν αλείφετε την επιφάνειά των ολόκληρων μπισκότων με την μαρμελάδα και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο ώστε να κρατηθούν τραγανά για αρκετές μέρες.