alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

Ta-Nea Agoras top-imageNEW

Κυκλαδική κουζίνα στο Βυζαντινό

Κυκλαδική κουζίνα στο Βυζαντινό

Το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton παρατείνει τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού μ’ ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην κουζίνα των Κυκλάδων. Από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, πάνω από 50 παραδοσιακά, νησιώτικα πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, προκειμένου να σας μυήσουν στις ιδιαίτερες γεύσεις και στα αγνά υλικά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσετε; Ρεβιθάδα, μαστέλο και καπαροσαλάτα Σίφνου, καλόγερο Αμοργού, πατατάτο, μπραντάδα, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ματσάτα Φολεγάνδρου με κόκορα, χοιρινό ρόστο και αρνί με πάτουδα Νάξου, φρουτάλια Άνδρου και κοπανιστή Μυκόνου. Αξίζει να ετοιμάσετε και το δικό σας πλατό τυριών επιλέγοντας από το μπουφέ γραβιέρα, αρσενικό, κομό και μελανοτύρι Νάξου, Σαν Μιχάλη από τη Σύρο κ.α. Μην παραλείψετε να απολαύσετε στο τέλος ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη μαζί με παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά από το μπουφέ: χαλβαδόπιτες και λουκούμια Σύρου, κοπανιά και μελιτίνια Σαντορίνης, βρεχτό Κέας, μελιτερά Ανάφης, καρπουζόπιτα Μήλου κ.α. Η κυκλαδική κουζίνα είναι το τέταρτο από μια σειρά αφιερωμάτων σε ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις που ξεκίνησε πέρυσι το χειμώνα με την Κρητική, την Πελοποννησιακή και την Πολίτικη κουζίνα, ενώ ήδη ο executive chef Κώστας Αθανασίου και η ομάδα του ετοιμάζονται για την ηπειρώτικη και την κυπριακή εβδομάδα, που θ’ ακολουθήσουν, αναζητώντας αυθεντικές συνταγές και προϊόντα Π.Ο.Π. Στο Βυζαντινό θα πάτε για μεσημεριανό ή βραδινό και θ’ απολαύσετε το γεύμα σας χωρίς ν' ανησυχείτε για το πάρκινγκ, μια που το ξενοδοχείο σάς παρέχει δωρεάν θέση κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εστιατόριο. Η τιμή του μπουφέ κατ’ άτομο είναι €38. Το Βυζαντινό διαθέτει δωρεάν Wi-Fi.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210 7281400

www.hiltonathens.gr/gr/dining_and_bars.html#byzantino

Φθινοπωρινές γευστικές εκπλήξεις  στα Starbucks!

Φθινοπωρινές γευστικές εκπλήξεις στα Starbucks!

Τα Starbucks, πιστά στις αξίες τους, αλλά και στη σταθερή δέσμευσή τους να προσφέρουν μια ασύγκριτη εμπειρία, υποδέχονται το φθινόπωρο με ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. Για όσους αναζητούν νέες, εξίσου απολαυστικές και ξεχωριστές γευστικές νότες ήρθαν τα:
• Pumpkin Spice Latte. Η περσινή επιτυχημένη συνταγή, επανακυκλοφορεί για τους πιο φανατικούς λάτρεις του εποχιακού και ιδιαίτερου ροφήματος που ανυπομονούν να το απολαύσουν ξανά. Αυτή η γεύση γλυκιάς κολοκύθας, με espresso, γάλα, σαντιγί και μπαχαρικά, είναι αδύνατον να μη μείνει αξέχαστη!
• Νέο Pumpkin Spice Frappuccino. Kαθώς στην αρχή του φθινοπώρου διανύουμε ακόμα μια περίοδο με ζέστη, εκτός του Pumpkin Spice Latte, τα Starbucks προσφέρουν και μια κρύα επιλογή, με την μορφή ενός νέου, γευστικού Frappuccino! Καφές, sauce γλυκιάς κολοκύθας, πάγος και γάλα ανακατεύονται και γαρνίρονται με σαντιγί και μπαχαρικά, αποτελώντας το νέο απολαυστικό φθινοπωρινό ρόφημα.
• Νέο Marble Cake. Κέικ για όλες τις ώρες της μέρας, με γεμάτες στρώσεις σοκολάτας και βανίλιας, ώστε να συνοδεύσει ιδανικά τα αγαπημένα ροφήματα Starbucks!
Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα Starbucks Origin Espresso, έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε όποιο ρόφημα επιλέξουμε, με μια διαφορετική ποικιλία espresso από αυτή που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε μέχρι τώρα.
Ο Guatemala Antigua, εμπλουτισμένος με νότες κίτρου, σοκολάτας και ελαφριών μπαχαρικών, αποτελεί την καλύτερη επιλογή espresso προσδίδοντας στα ροφήματα μια απαλή γεύση και μια αίσθηση από κακάο.

Στο by the glass  με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και τον Πάρη Σιγάλα

Στο by the glass με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και τον Πάρη Σιγάλα

Δύο θρύλοι του Ελληνικού Οίνου, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου από την Επανομή και ο Πάρης Σιγάλας από τη Σαντορίνη, συναντιούνται στην Αθήνα, στο μοναδικό χώρο του by the glass και σας ξεναγούν στα μυστικά του κρασιού.
Η συνάντηση των δύο μεγάλων παραγωγών ανοίγει την οινική σεζόν στην Αθήνα και αποτελεί το τρίτο μέρος της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το by the glass με στόχο τη γνωριμία των οινόφιλων με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κρασιού.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παραγωγούς και να μάθουν από δύο ανθρώπους που σπάνια εμφανίζονται μπροστά σε κοινό, όλες τις λεπτομέρειες, τις ιδιαιτερότητες και τα κρυμμένα μυστικά για κάποια από τα καλύτερα κρασιά που παράγει η χώρα μας.
Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9.00 μ.μ., στο wine bar by the glass (www.bytheglass.gr) σε μια ξεχωριστή οινική βραδιά.
Τα κρασιά:
Μαλαγουζιά του 2013, Chardonnay του 2012 και Άβατον 2011 από το κτήμα Γεροβασιλείου (www.gerovassiliou.gr)
Σαντορίνη του 2013 και 2008 και Μαυροτράγανο του 2012 από το κτήμα Σιγάλα (www.sigalas-wine.com)
Το μενού:
Τόνος με ρεβίθια, σαλάμι λευκάδας, τσάιβς και λουίζα
Μίνι σαλάτα σε μαύρο ψωμί με γαρίδες, μους αβοκάντο και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
Rib Eye με πουρέ ψητής πατάτας με τρούφα, σπαράγγια, φρικασέ μανιταριών και σάλτσα από Μαυροτράγανο.
Κόστος συμμετοχής: 35€/άτομο
Κρατήσεις: 2103232560
By the glass: Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Αθήνα

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ

Τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οινοποιείο Λυραράκη καλωσορίζει τον τρύγο με μια πρωτότυπη εκδήλωση! Καλεί τους φίλους του κρασιού, στο κελάρι του κτήματος της εταιρείας στο Αλάγνι, να γιορτάσουν μαζί με ένα διαγωνισμό μαγειρικής για να γνωρίσουν την αναβίωση της κουζίνας των Μινωιτών μέσα δημιουργικές αρχαίες συνταγές .
Το οινοποιείο βρίσκεται στην πιο αξιόλογη οινοποιητική ζώνη της Κρήτης, αυτή των Πεζών. Το ορεινότερο χωριό της ζώνης, από το οποίο κατάγεται και η οικογένεια, αποτελεί τη βάση της εταιρείας.Η εταιρεία αναγνωρίζεται ως ο ηγέτης των ποιοτικών παραγωγών της Κρήτης, δίνοντας έμφαση στις τοπικές ποικιλίες - φυσικά παράγονται και κάποιοι πολυποικιλιακοί οίνοι με ανάμιξη ξενικών ποικιλιών.

 

Περισσότερες πληροφορίες www.lyrarakis.com
Και στα τηλέφωνα 6937346547& 6936889078

Ο Skinos Mastiha Spirit συναντά τα Ελληνικά νησιά!

Ο Skinos Mastiha Spirit συναντά τα Ελληνικά νησιά!

Ο Skinos Mastiha Spirit, το ποτό που φιλοξενεί τη Μεσόγειο στην καρδιά του, εμπνεύστηκε από τα ελληνικά νησιά, το Αιγαίο Πέλαγος και τους μύθους του και ανέθεσε στον γνωστό σκιτσογράφο Stathis να δημιουργήσει το κατάλληλο θέμα που έντυσε τις 6.000 μοναδικές φιάλες του... Θάλασσα, ουρανός, αέρας... δύο μυθικά πλάσματα που απολαμβάνουν cocktails με Skinos!

Το μοναδικό ποτό μαστίχας που παράγεται από απόσταξη μαστίχας χωρίς προσθήκη αρωμάτων (essence) ή μαστιχέλαιου, είναι το μεγαλύτερο επώνυμο Ελληνικό λικέρ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το πρώτο σε εξαγωγές σε πάνω από 15 χώρες. Από το 2011 εως και σήμερα ο Skinos αναγνωρίζεται με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ποτών, όπως το San Francisco World Spirits Competition και το Spirits International Prestige (SIP) awards.

Οι φιάλες Skinos Limited Edition Greek Islands 2014 πωλούνται αποκλειστικά στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (Duty Free) σε όλη τη χώρα δίνοντας τη δυνατότητα έτσι σε όλους όσους αναχωρούν μετά τις διακοπές τους να πάρουν ένα όμορφο και γευστικό κομμάτι Ελλάδας μαζί τους.

 

http://www.myskinos.com

https://www.facebook.com/SkinosMastihaSpirit?fref=ts

PALLAS ATHENA GRECOTEL BOUTIQUE HOTEL The Restaurant

PALLAS ATHENA GRECOTEL BOUTIQUE HOTEL The Restaurant

Το Grecotel Pallas Athena στην καρδιά της νεοκλασικής Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, αποπνέει αίσθηση πολυτελούς downtown κατοικίας µε pop επιρροές, υπέροχες συλλογές από ιδιαίτερους σχεδιαστές και avant garde καλλιτέχνες που διατρέχουν τους χώρους του και τα 63 δωμάτια (τα περισσότερα από αυτά σουίτες).

Το ατμοσφαιρικό Pallas Athena The Restaurant στον πρώτο όροφο με θέα την πλατεία, το συντριβάνι και τα νεοκλασικά κτίρια διαθέτει μεγάλη φωτεινή βεράντα και υπέροχες σάλες με ιδιαίτερη επίπλωση, ενώ τους χώρους κοσμούν έργα τέχνης δίνοντας την αίσθηση μιας live gallery. Για μια σύντομη συνάντηση στο κέντρο της πόλης, ένα επαγγελματικό γεύμα ή ένα ιδιαίτερο δείπνο επιλέξτε το εμπνευσμένο μενού με μεσογειακές γεύσεις και ολόφρεσκα υλικά από την παραδοσιακή φάρμα Agreco στην Κρήτη.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με πράσινη σαλάτα με μανούρι, καρύδια, ντοματίνια και βινεγκρέτ από γλυκό βαλσάμικο, ή με την παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα, κάπαρη και πράσινες ελιές. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ακόμα σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, μανιτάρια, προσούτο, γραβιέρα και βινεγκρέτ μουστάρδας.

Για το κυρίως πιάτο ο σεφ σας προτείνει τρυφερά μπιφτεκάκια με αρωματικά, λαχανικά σχάρας, πατάτες τηγανητές και δροσερό ντιπ γιαουρτιού, βελούδινο ριζότο με μανιτάρια και φλίδες παρμεζάνας ή ακόμα φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά ατμού και πατάτες σωτέ ή σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά και κρεμώδες τυρί φιλαδέλφεια.

Το επιδόρπιο θα σας απογειώσει με επιλογές ανάμεσα σε μους φράουλας με φιγιεντίν και καραμελωμένη σοκολάτα Valrhona, ρόμβους από μπράουνις με κρέμα εσπρέσο, τάρτα με crème Dulcey, φρούτα εποχής και σορμπέ μάνγκο, είτε μους γιαουρτιού με βύσσινο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Η τιμή για το γεύμα τριών πιάτων είναι 22€ το άτομο.

 

www.grecotelpallasathena.com 

https://www.facebook.com/GrecotelPallasAthena

 

 

 

 
newsl face