Βασισμένη στη ζυθοποιΐα της FIX, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ξεκλείδωσε την απόλαυση... και παρουσιάζει στην παράδοση και την καινοτομία που χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα πορεία της, μια νέα πρόταση Ελληνικής μπύρας weiss, τη FIX Royale. Μια μπύρα με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα, φυσική θολότητα από την πρωτεΐνη σταριού και τη μαγιά, πλούσιο μπουκέτο φρούτων, νότες ανθέων, παρουσία μπανάνας, βύννης και δημητριακών.
VOREIA: ΝΕΑ ΜΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η πρώτη μικροζυθοποιία του Βορρά είναι πλέον γεγονός, ακούει στο όνομα «Siris MicroBrewery» και εδρεύει στις Σέρρες. Μας συστήνεται με δύο καινούργιες ετικέτες.
Pilsner, μια ιδιαίτερη pilsner με χαρακτηριστικά American pilsner, διακριτική πικράδα, αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και πολύ ευχάριστη επίγευση, διακρίνεται για την αυθεντικότητα και την ισορροπημένη VOREIA PILSNER
Η Voreia γεύση της. Το χρώμα της είναι χρυσό, σχετικά διαυγές, με αρκετά γεμάτο λευκό αφρό, το σώμα της μέτριο, ενώ τα αρώματα και η γεύση της εντείνονται, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία. Το αλκοόλ βρίσκεται στα συνηθισμένα για την κατηγορία επίπεδα, δηλαδή 5%.
Πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας και συνδυάζεται ιδανικά με ελαφριά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή, πράσινες σαλάτες, απαλά τυριά, καθώς και φρέσκα φρούτα.
VOREIA IPA (India Pale Ale)
Η Voreia I.P.A. ανήκει σε μια ασυνήθιστη για την Ελλάδα κατηγορία. Μια μπύρα με γενναίες προσθήκες Αμερικάνικου λυκίσκου και τρία είδη βύνης, αρώματα εσπεριδοειδών και κωνοφόρων, κεχριμπαρένιο χρώμα, μεγάλης διάρκειας επίγευση και 7° βαθμούς αλκοόλ που κρύβονται καλά πίσω από τα αρώματά της. Η γεύση της, μάλλον γλυκόπικρη, με την καραμέλα, που προέρχεται από τη βύνη, να μπλέκεται σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τους λυκίσκους και μαζί να δημιουργούν ένα όμορφο, αρμονικό αποτέλεσμα. Επίσης, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία της μπύρας, η αίσθησή της στο στόμα γίνεται πιο βελούδινη, ενώ το σώμα της γίνεται αναλογικά πιο πυκνό και διακρίνεται και μία ιδέα από grape-fruit.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ποτό που συνδυάζεται ιδανικά με διάφορα κρεατικά όπως μοσχάρι ή αρνί, με πικάντικα φαγητά που περιέχουν curry ή chilly και έντονα τυριά. Αν πάλι είστε φίλος των γλυκών μη χάσετε την ευκαιρία να την απολαύσετε με ένα γλυκό σοκολάτας ή καραμέλας ή ακόμη και με μια λαχταριστή Creme Brulee!
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.sirisbrewery.gr
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Ψωμί 10 ημερών
Ο Καραμολέγκος φέρνει για ακόμη μια φορά την καινοτομία στο ψωμί και αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς δημιουργώντας το ΔΕΚΑ , μια κατηγορία συσκευασμένου ψωμιού διάρκειας μονό 10 ημερών. Λόγω της μοναδικής συνταγής του διατηρεί αναλλοίωτη την γεύση και παραμένει αφράτο σαν την πρώτη μέρα. Διανέμεται καθημερινά στην αγορά σε δυο τύπους, σταρένιο και ψωμί για Τοστ και Χωριάτικο ψωμί σε φέτες. (www.karamolegos-bkr.gr)
NIRVANA Frozen Yoghurt
Το αγαπημένο σε όλους NIRVANA φέρνει δυο νέες καινοτόμες αφίξεις παγωτό Frozen Yogurt που θα συναρπάσουν: Το NIRVANA FROZEN YOGURT "Red Fruit Cookie" για τους φίλους των φρούτων με μόνο 150 θερμίδες και το "Caramel Almond" με σιρόπι καραμέλας και καραμελωμένα αμύγδαλα με μόλις 163 θερμίδες! Ελληνικό γιαούρτι με κρεμώδη υφή σε συνδυασμό με εκλεκτά υλικά που φέτος το καλοκαίρι θα αποτελέσει την πιο ανάλαφρη και γευστική επιλογή. (www.icecreamland.gr)
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ MILESTONE
To βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας δυο νέων ανθρώπων – του Κωνσταντίνου Μαμάση και της Μπάρμπαρα Ρουσάκη – οι οποίοι το 2013 ιδρύσαν την εταιρεία "OF DREAMS AND KNOWLEDGE". Έτσι δημιουργήθηκε το MILESTONE, ο πρώτος βιολογικός ανθός αγουρελαίου από κορωνίδες ελιές της Λακωνικής Μάνης, με άλεση σε παραδοσιακή μυλόπετρα, με την πλήρη απουσία θερμότητας. Το MILESTONE παράγεται εξ ολοκλήρου «στο χέρι » - από την συγκομιδή, την έκθλιψη, τη συλλογή της αφρόκρεμας του αγουρελαίου έως την συσκευασία του. Η κεραμική φιάλη από ειδικό πηλό stonewear προστατεύει ιδανικά από το φως την θερμοκρασία και την υγρασία. Χαρακτηρίζεται από το έντονο πράσινο χρώμα, την φρέσκια πιπεράτη γεύση και το έντονο άρωμα άγουρης ελιάς. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
)