alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

Ta-Nea Agoras top-imageNEW

Νέα πνοή στο Oινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη

Νέα πνοή στο Oινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη

Η οινοποιία δημιουργεί τον αμπελώνα δεύτερης γενεάς και παράλληλα εγκαινιάζει το Scalani Hills Residences.
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται στο Οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της αξίας και της δυναμικής του.
Αφετηρία ήταν η αναδιάρθρωση του ιστορικού αμπελώνα της εταιρίας στο Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης. Ο αρχικός αμπελώνας δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και αποτέλεσε κιβωτό διάσωσης γηγενών ποικιλιών προσφέροντας πολλές γνώσεις, μέσα από αναλυτική έρευνα και παρατήρηση. Έτσι, κρίθηκε ότι έπρεπε να επανασχεδιαστεί αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της μακρόχρονης και συστηματικής δουλειάς, καθώς και των μεθόδων ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην Αμπελουργία Ακριβείας. Ο νέος αμπελώνας διατηρεί κύριο κορμό ποικιλιών τις Κοτσιφάλι και Syrah στα ερυθρά και τις Βιδιανό και Ασύρτικο στα λευκά. Στόχος της οινοποιίας Μπουτάρη είναι να εξελίξει περαιτέρω τη δυναμική του κρητικού αμπελώνα, προσφέροντας νέα κρασιά που θα συγκινήσουν ακόμα περισσότερο το σύγχρονο καταναλωτή.
Παράλληλα με την αναμπέλωση, η οινοποιία Μπουτάρη προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τα Aria Hotels δημιουργώντας το Scalani Hills Residences. Οι τρεις πολυτελείς κατοικίες περιβάλλονται από 70 στρέμματα αμπελοελαιώνα και στεγάζονται στο παλιό μετόχι, πλήρως ανακαινισμένο με απόλυτο σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο του κτήματος. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις Kotsifali, Malvasia και Liatiko, ονομασίες που προέρχονται από τις μοναδικές ποικιλίες κρασιού του κτήματος.
Το οινοποιείο Μπουτάρη βρίσκεται στο χωριό Σκαλάνι, σε απόσταση μόλις 4 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο κτήμα Φανταξομέτοχο της αμπελουργικής ζώνης Αρχάνες. Πρόκειται για ένα από τα αρτιότερα και πιο σύγχρονα της περιοχής, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στην πλούσια κάβα, στους χώρους παραγωγής, να παρακολουθήσουν πολυθέαμα με θέμα την ιστορία της Κρήτης και, φυσικά, να απολαύσουν και τα εξαιρετικά κρασιά τους κτήματος σε συνδυασμό με πιάτα της κρητικής κουζίνας.

SKINOS LIMITED EDITION 2015

SKINOS LIMITED EDITION 2015

Ο Skinos Mastiha Spirit είναι το ποτό που φιλοξενεί τη Μεσόγειο στην καρδιά του. Γλυκιά και αρωματική, η μαστίχα λατρεύεται τόσο για τη χαρακτηριστική της γεύση όσο και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.
Σήμερα η γεύση και το όνομα Skinos έχουν ταξιδέψει με αφετηρία την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, ο Skinos δημιούργησε τη φιάλη Limited Edition 2015.
Το σχέδιο πάνω στη φιάλη είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή τεχνική του «ξυστού» που προέρχεται από το Πυργί, το ιστορικό μαστιχοχώρι της Χίου και αποτελεί φόρο τιμής στην τεχνική αυτή.
Τα σύμβολα και στοιχεία που είναι "ξυστά" πάνω στη φιάλη Skinos Limited Edition αντικατοπτρίζουν το μαγικό ταξίδι που έχει κάνει ο Skinos από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Τις διεθνείς διακρίσεις, τους διαγωνισμούς, τα Μεσογειακά cocktail, τη θάλασσα, τη μαστίχα, την Ελλάδα.
Οι φιάλες Skinos Limited Edition 2015 πωλούνται από τον Ιούνιο σε όλη την Ελλάδα σε υπεραγορές και κάβες, καθώς και στα καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (Duty Free) δίνοντας τη δυνατότητα έτσι σε όλους όσους αναχωρούν μετά τις διακοπές τους να πάρουν ένα όμορφο και γευστικό κομμάτι Ελλάδας μαζί τους.

http://www.myskinos.com

 

Τσακίρης Τρυπάτο: To νέο σου κόλλημα!

Τσακίρης Τρυπάτο: To νέο σου κόλλημα!

Ένα νέο, μοναδικό, απολαυστικό και χορταστικό πατατάκι έρχεται να ταράξει τα νερά... Νέα Τσακίρης Τρυπάτο #‎trypato‬
Σε 3 γεύσεις: Smokey BBQ, SpicyPizza και Aλάτι!
Ο Τσακίρης συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, παρουσιάζοντας τρεις μοναδικές, εκρηκτικές γεύσεις στη νέα σειρά chips Τσακίρης Τρυπάτο, έχοντας πάντα ως γνώμονα τις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών, στις οποίες ανταποκρίνεται.
Τα Τσακίρης Τρυπάτο δημιουργήθηκαν από ιδέες των ίδιων των καταναλωτών, οι οποίες εξελίχθηκαν και αναπτύχθηκαν, οδηγώντας σε μια προϊοντική καινοτομία. Η νέα σειρά chips Τσακίρης Τρυπάτο έρχεται για όλους εκείνους που αναζητούν κάτι εναλλακτικό, κάτι διαφορετικό σε σχήμα, με έντονη γεύση, που να τους χορταίνει, να ταιριάζει με τον έντονο τρόπο ζωής τους και να τους γεμίζει ενέργεια και απόλαυση. Έτσι δημιουργήθηκε το πιο ΤΡΥΠΑΤΟ πατατάκι!
Τα Τσακίρης Τρυπάτο με μοναδικό τρυπητό σχήμα, έξτρα τραγανή υφή και πλούσια γεύση είναι διαθέσιμα σε 3 λαχταριστές εκδοχές: Smokey BΒQ, Spicy Pizza και Αλάτι και ήρθαν να προσφέρουν μικρά χορταστικά διαλείμματα απόλαυσης στην καθημερινότητα μας!
Tσακίρης Τρυπάτο Smokey BBQ: Υπέροχα, τραγανά chips με τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση της BBQ sauce που ανεβάζει το επίπεδο της απόλαυσης!
Tσακίρης Τρυπάτο Spicy Pizza: Τα Τσακίρης Τρυπάτο συναντούν την αγαπημένη απόλαυση όλων μας και δημιουργούν μαζί ένα νόστιμο, πικάντικο chip που θα είναι σα να δοκιμάζεις την πιο λαχταριστή pizza του κόσμου!
Tσακίρης Τρυπάτο Αλάτι: Ο κλασικός συνδυασμός που λατρεύουμε! Συνοδεύει ιδανικά κάθε στιγμή μας στο σπίτι, το γραφείο, το δρόμο!
Μπείτε τώρα στο www.whatstheform.gr, εμπνευστείτε από το video, μοιραστείτε μαζί μας την ιδέα σας για το πώς δημιουργήθηκαν οι νέες γεύσεις και κερδίστε συσκευασίες Τρυπάτο για εσάς και την παρέα!
Facebook: facebook.com/TsakirisChipsOfficial

Instagram: instagram.com/tsakiris_chips
YouTube: youtube.com/user/TsakirisChipsChannel

Masterclass Three Cents, στο Roots Art Space, στο πλαίσιο του Alchemist Flavour Festival

Masterclass Three Cents, στο Roots Art Space, στο πλαίσιο του Alchemist Flavour Festival

Ένα πολύ ενδιαφέρον Masterclass, ανοικτό στο κοινό με κεντρικό θέμα την καινούργια τάση των Long Drinks και εκείνη του ανθρακικού στα κοκτέιλ, θα παρουσιάσει η ομάδα των bartenders-δημιουργών των premium ελληνικών αναψυκτικών Three Cents- Γιώργος Μπάγκος (Theory Bar), Δημήτρης Νταφόπουλος(The Clumsies) και Γιώργος Τσιρίκος (Stinking Bishop) - στο πλαίσιο του Alchemist Flavour Festival.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 20 Μαίου, 15.00-17.00, στο Roots Art Space και θα είναι διαδραστική, καθώς κατά την διάρκειά της θα μπορείτε να δοκιμάσετε όλη την γκάμα των αναψυκτικών Three Cents.
Η ομάδα των διακεκριμένων bartender, θα αναπτύξει την παρακάτω θεματολογία.
● Η επιστήμη του τέλειου long drink: Τι ρόλο παίζουν στο κοκτέιλ οι θερμοκρασίες, το ποτήρι, ο πάγος, ποιες είναι οι ιδανικές αναλογίες κλπ.
● Ποια είναι η διαδικασία που μπαίνει το ανθρακικό μέσα στο νερό;
● Η επιστήμη της γεύσης: Πώς επιδρά το διοξείδιο του άνθρακα στην γεύση και γιατί τελικά είναι τόσο δημοφιλή τα αναψυκτικά;

Το masterclass είναι δωρεάν και ανοικτό στο κοινό

www.threecents.gr

https://www.facebook.com/ThreeCentsBeverages

 

Στιγμές απόλαυσης με τη νέα Amita Αχλάδι

Στιγμές απόλαυσης με τη νέα Amita Αχλάδι

Η Αmita, o αγαπημένος χυμός των Ελλήνων καταναλωτών από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα των χυμών της, με αγαπημένες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις χυμών φρούτων, όπως η νέα Amita Αχλάδι. Μια νέα απολαυστική γεύση από ζουμερά αχλάδια, η οποία υπόσχεται να μας δροσίσει και να μας τονώσει.
Η νέα γεύση Amita Αχλάδι, συνδυάζει αρμονικά πλούσια θρεπτικά συστατικά και διατροφικά οφέλη, χαρίζοντας την απίθανη γεύση και το αξεπέραστο άρωμα του αχλαδιού. Με όποιον τρόπο και να την απολαύσουμε, η νέα Amita Αχλάδι σίγουρα θα αποτελέσει μια νέα αγαπημένη γευστική συνήθεια.
Παραμένοντας στην κορυφή των προτιμήσεων των Eλλήνων καταναλωτών, η Amitaμε τη νέα γευστική πρόταση Amita Αχλάδι έρχεται να καλύψει την ανάγκη τους για πληθώρα επιλογών χυμού, ενισχύοντας την ελληνικότητα της μάρκας.
Η Amita, ο πρώτος φυσικός συσκευασμένος χυμός της Ελληνικής αγοράς, εδώ και 32 χρόνια, διατηρεί την πρώτη θέση στην καρδιά των Ελλήνων κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους. Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, έλαβε την πρώτη θέση, στην κατηγορία της, στα Famous Brands 2014, σύμφωνα με τους καταναλωτές και τις προτιμήσεις τους για τις μάρκες με την καλύτερη φήμη ανά κατηγορία προϊόντος. Παράλληλα,με τα καινοτόμα και μοναδικά προϊόντα που δημιουργεί, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καταναλωτών και στις διατροφικές τάσεις, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο τις εξελίξεις στην αγορά χυμού και κερδίζοντας μια σταθερή θέση σε κάθε ελληνικό σπίτι.
www.amita.gr
www.facebook.com/amitajuices

OINIKEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Μία έκθεση για τα πολύ μικρά οινοποιεία, τις αφανείς ποικιλίες και τα φυσικά κρασιά

OINIKEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Μία έκθεση για τα πολύ μικρά οινοποιεία, τις αφανείς ποικιλίες και τα φυσικά κρασιά

«Οινικές Αποκαλύψεις» ονομάζεται η νέα έκθεση κρασιού της Vinetum που στοχεύει στα λιγότερο γνωστά κρασιά της χώρας που χρήζουν «ανακάλυψης» από το κοινό και «αποκάλυψης» από τους ίδιους τους οινοποιούς.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κρασιά από πολύ μικρά οινοποιεία (η συνολική παραγωγή των οποίων δεν ξεπερνά τις 50.000 φιάλες κρασί), από «αφανείς» ποικιλίες αμπέλου (ποικιλίες που είναι σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό) και τα λεγόμενα «φυσικά κρασιά», εκείνα δηλαδή στην παραγωγή των οποίων η ανθρώπινη παράμβαση είναι από ελάχιστη έως μηδενική.

Στον επισκέπτη των Οινικών Αποκαλύψεων θα προσφέρεται η δυνατότητα να γνωρίσει κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και να έρθει σε απευθείας επαφή με τους οινοπαραγωγούς «πολύ μικρών οινοποιείων» που θα βρίσκονται εκεί ως εκθέτες, κάποιοι για 1η φορά στην Αθήνα, να δοκιμάσει κρασιά από αφανείς ποικιλίες ή «φυσικά» κρασιά σε μία αίθουσα διαμορφωμένη ως «Πλατεία Γευσιγνωσίας», όπου δηλαδή τα κρασιά παρουσιάζονται με αναλυτική περιγραφή για το καθένα αλλά δίχως τη φυσική παρουσία του παραγωγού, να παρακολουθήσει μία ημερίδα αφιερωμένη στις αφανείς ποικιλίες.

Οι Οινικές Αποκαλύψεις απευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο κοινό που αναζητά κρασιά «άγνωστα» ή «top obscure» όπως λένε οι επαγγελματίες στη γλώσσα τους. Επειδή τις περισσότερες φορές είναι κρασιά πολύ μικρής παραγωγής ή/και από πολύ μικρά οινοποιεία, δεν συμμετέχουν σε μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου όπως το Οινόραμα. Η σπανιότητά τους είναι και το συγκριτικό τους πλεονέκτημα αφού μπορούν να εξασφαλίσουν στους εστιάτορες, στα wine bars και στις κάβες μία μοναδικότητα που γι' αυτούς συχνά μεταφράζεται σε κέρδη αλλά και σε βελτίωση της εικόνας τους και διαφοροποίηση.

Η εκδήλωση οργανώνεται στην Αίγλη Ζαππείου τη Δευτέρα 11 Μαΐου, με ώρες λειτουργίας 12:00 – 20:00. Η είσοδος για τους επαγγελματίες είναι ελεύθερη και για τους καταναλωτές 5€.

Πληροφορίες από τη διοργανώτρια εταιρεία Vinetum, στο 210 766 0560, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 
newsl face