Για 10 άτομα ()
1. Πλένετε πολύ καλά το κρέας και το αφήνετε να στραγγίσει. Το αλατίζετε καλά και το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με βαρύ αντικολλητικό πάτο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρασί μαζί, τα οποία πρέπει να σκεπάζουν εντελώς το κρέας.
2. Βάζετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 8 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Ανοίγετε την κατσαρόλα προσθέτετε ¾ φλιτζανιού νερό και συνεχίζετε το βράσιμο του αρνιού στην ίδια θερμοκρασία για τουλάχιστον 45 – 50 λεπτά.
3. Τραβάτε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα που έχει σχηματιστεί στην κάτω μεριά της κατσαρόλας
Είναι καλύτερο να διαλέξετε ένα αρνάκι μικρής ηλικίας αλλά όχι γάλακτος. Το ιδανικότερο κομμάτι γι' αυτό το μαγείρεμα είναι η σπάλα.