Για 6 άτομα ()
1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες,το σκόρδο τα μπαχάρι και τους σπόρους κολίανδρου. Προσθέτετε το μπαλσάμικο και το πετιμέζι.
2. Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνετε με το καπάκι και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10΄μεχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να καραμελώνουν.
3. Ψιλοκόβετε εν τω μεταξύ το δυόσμο, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό. Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτετε τα μυρωδικά (κρατάτε λίγο μαϊντανό και φασκόμηλο για το γαρνίρισμα). Τα μαγειρεύετε για άλλα 5' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.
4. Βάζετε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα, αραδιάζετε από πάνω τα μανιτάρια και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το φασκόμηλο.
Για να φρυγανίσετε το ψωμί,το κόβετε σε φέτες, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 5΄από την μια πλευρά και 5΄από την άλλη.