Για 4 άτομα ()
1. Ακουμπάτε το ψάρι επάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια το κόβετε το σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε το δέρμα αν υπάρχει, τα κόκαλα και τυχόν νεύρα.
2. Αδειάζετε το ψάρι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνετε καλά. Προσθέστε το αγγούρι, το μισό λάιμ και το μισό ελαιόλαδο. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά να μαριναριστεί το ψάρι.
3. Βγάλτε το μπολ από το ψυγείο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατέψει καλά με ένα κουτάλι και δοκιμάστε. Διόρθωσε την γεύση με λίγο αλάτι ή λίγο πιπέρι και ακόμα περισσότερο λάιμ ανάλογα με το πως το προτιμάτε. Ραντίζετε με το τσίλι και σερβίρετε αμέσως.
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και με φιλέτο σολομού που επίσης του ταιριάζει πολύ. Επίσης μπορείτε αντί για αγγούρι να χρησιμοποιήσετε αβοκάντο και φυσικά φρέσκο τσίλι.