Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε μεγάλους κύβους.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε τη σελινόριζα και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Την βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα.
3. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας, τη σελινόριζα, την ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνετε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύψει όλα τα υλικά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
4. Προσθέτετε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 15 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε ζεστό.
Προσθέστε οπωσδήποτε λίγη ζάχαρη για να «κόψετε» την οξύτητα της ντομάτας.