Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε και τοποθετείτε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τη ρίχνετε από πάνω. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες.
2. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και το τοποθετείτε σε μια γάστρα. Προσθέτετε το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Σκορπίζετε από πάνω τα κρεμμυδάκια (τουρσί και ωμά) μαζί. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το κρασί και ½ φλιτζάνι νερό.Τέλος προσθέτετε τις ελιές και το θυμάρι.
3. Κλείνετε ερμητικά τη γάστρα και την τοποθετείτε του φούρνου τον οποίο έχετε προθερμάνει για τουλάχιστον 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ψήνετε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς και για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180βαθμούς. Ανοίγετε τη γάστρα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Το ίδιο καριβλως φαγητό μπορέιτε να το φτιάξετε και με χοιρινή σπάλα ή μπούτι.