Για 8 άτομα ()
1. Για να φτιάξτε τα ψωμάκια, ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τα δάχτυλά σας μέχρι να έχετε ένα μείγμα με τρίμματα.
2. Προσθέτετε τα γκράνμπερις στο μπολ με τα τρίμματα και ανακατεύετε με τα χέρια σας. Κάνετε στο κέντρο του μείγματος μια μικρή λακκούβα και ρίχνετε μέσα το γάλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη.
3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας τη ζύμη και ζυμώνετε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Με έναν πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. ή αν δεν έχετε, με το πίσω μέρος από ένα πιατάκι του καφέ κόβετε όλο το φύλλο σε 16 δίσκους.
5. Τοποθετείτε τους δίσκους της ζύμης τον ένα δίπλα στον άλλο σε μια καλυμμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα.
6. Πασπαλίζετε την καστανή ζάχαρη πάνω στους δίσκους και βάζετε τη λαμαρίνα στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνετε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 18-20 λεπτά.
7. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Μεταφέρετέ τα ψωμάκια σε μια πιατέλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και σερβίρετε τοποθετώντας δίπλα ένα μπολάκι με βούτυρο ανάλατο αγελαδινό.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα γκράνμπερις με χουρμάδες η ξερά βερίκοκα.