alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kastano top

Για μένα η πιο φίνα παραλλαγή του τυραμισού είναι αυτή με τα κάστανα!!! 

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

kastano top

Για μένα η πιο φίνα παραλλαγή του τυραμισού είναι αυτή με τα κάστανα!!! 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 8 κρόκους αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε
  • 1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού κάστανο ή μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • 4 κάστανα γλυκό του κουταλιού στραγγισμένα ή μαρόν γλασέ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.


2. Ρίχνετε στο μπλέντερ το γλυκό κάστανο μαζί με το σιρόπι και το πολτοποιείτε. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Την μεταφέρετε σε ένα κορνέ και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.


3. Μοιράζετε την κρέμα του μασκαρπόνε σε 4 ποτήρια. Από πάνω απλώνετε μια στρώση από το γλυκό του κουταλιού. Βαζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


4. Βγάζετε τα γλυκά από το ψυγείο, καλύπτετε την επιφάνεια τους με ροζέτες σαντιγί, γαρνίρετε με το ολόκληρο κάστανο, πασπαλίζετε με τη σοκολάτα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε μαζί με την σοκολάτα και λίγη κανέλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face