Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο και προσθέτετε κουταλιά - κουταλιά το μασκαρπόνε συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Ρίχνετε στο μπλέντερ το γλυκό κάστανο μαζί με το σιρόπι και το πολτοποιείτε. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε σε σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Την μεταφέρετε σε ένα κορνέ και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
3. Μοιράζετε την κρέμα του μασκαρπόνε σε 4 ποτήρια. Από πάνω απλώνετε μια στρώση από το γλυκό του κουταλιού. Βαζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
4. Βγάζετε τα γλυκά από το ψυγείο, καλύπτετε την επιφάνεια τους με ροζέτες σαντιγί, γαρνίρετε με το ολόκληρο κάστανο, πασπαλίζετε με τη σοκολάτα και σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε μαζί με την σοκολάτα και λίγη κανέλα.