alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

plums cream top

Απαλή κρέμα σε ένα εκρηκτικό αλλά τοσο ταιριαστό συνδυασμό με δάμασκηνα μουσκεμένα σε αρωματική τεντούρα και μια υποψία μαστίχας

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

plums cream top

Απαλή κρέμα σε ένα εκρηκτικό αλλά τοσο ταιριαστό συνδυασμό με δάμασκηνα μουσκεμένα σε αρωματική τεντούρα και μια υποψία μαστίχας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 13€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 30 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τεντούρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 2 -3 κόκκους μαστίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τεντούρα και τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.


2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Αποσύρετε τον κάδο από μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


3. Παίρνετε 8 ποτήρια ανοιχτά της σαμπάνιας ή του μαρτίνι και κάνετε στρώσεις από δαμάσκηνα, αμύγδαλα και κρέμα τελειώνοντας με αμύγδαλο.


4. Ρίχνετε την τεντούρα, μέσα στην οποία είχατε μουσκέψει τα δαμάσκηνα σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την καστανή ζάχαρη και τη μαστίχα και την αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια καβουρντισμένα ή καρύδι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face