Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τεντούρα και τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Αποσύρετε τον κάδο από μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Παίρνετε 8 ποτήρια ανοιχτά της σαμπάνιας ή του μαρτίνι και κάνετε στρώσεις από δαμάσκηνα, αμύγδαλα και κρέμα τελειώνοντας με αμύγδαλο.
4. Ρίχνετε την τεντούρα, μέσα στην οποία είχατε μουσκέψει τα δαμάσκηνα σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την καστανή ζάχαρη και τη μαστίχα και την αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσει. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και σερβίρετε.
Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια καβουρντισμένα ή καρύδι.