Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τα μήλα και καρφώνετε στο σημείο του κοτσανιού από ένα ξυλάκι.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνετε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη καραμέλα, περίπου 10 με 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Όσο η καραμέλα είναι ακόμα ζεστή βουτάτε τα μήλα μέσα ώστε να καλυφθούν γύρω – γύρω με καραμέλα. Πασπαλίζετε αμέσως με τριμμένο καρύδι και αραδιάζετε τα μήλα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
Μπορείτε να το πασπαλίσετε και με καραμελωμένο αμύγδαλο.