alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

moisaiko LARGE

Το κλασσικό μωσαϊκό της γιαγιάς, φτιαγμένο από τα χεράκια μου σε μια εμπνευσμένη συνταγή, όπου το τραγανό μπισκότο παντρεύεται με δημητριακά από ρύζι, η ζάχαρη αντικαθίσταται με μέλι και τα κερασάκια γλασέ χαρίζουν υπέροχο χρώμα και τέλεια γεύση

ΜΩΣΑΪΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

moisaiko LARGE

Το κλασσικό μωσαϊκό της γιαγιάς, φτιαγμένο από τα χεράκια μου σε μια εμπνευσμένη συνταγή, όπου το τραγανό μπισκότο παντρεύεται με δημητριακά από ρύζι, η ζάχαρη αντικαθίσταται με μέλι και τα κερασάκια γλασέ χαρίζουν υπέροχο χρώμα και τέλεια γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 275 γρ. κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ. σουπ. σκούρο ρούμι ή κονιάκ
  • 175 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 30 γρ. δημητριακά με ρύζι
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 200 γρ. κεράσια γλασέ, κομμένα στα δύο
  • 25 γρ. σοκολάτα λευκή για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρι ).Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνετε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας.

 

2. Προσθέτετε το βούτυρο, το μέλι και το ρούμι και αφήνετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σβήνετε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

 

3. Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Βάζετε στο μπλέντερ τα καρύδια και χτυπάτε τόσο όσο να γίνουν χοντροκομμένα. Τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα μαζί με τα δημητριακά και τα κομμάτια από τα κεράσια γλασέ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

 

4. Αδειάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος 18εκ. την οποία έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Απλώνετε το γλυκό ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.

 

5. Βγάζετε από το ψυγείο και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε μια πιατέλα. Αν θέλετε να το διακοσμήσετε, ξύνετε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε τα τρίμματα πάνω από το μωσαϊκό. Κόβετε με 1 κοφτερό μαχαίρι σε μικρούς κύβους. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε να απολαμβάνετε το μωσαϊκό πιο σφιχτό, βάλτε το στην κατάψυξη για 30΄ πριν το σερβίρετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face