alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

FOUTOSALATA large

Μοναστηριακή νηστίσιμη συνταγή ενισχυμένη όμως με τα δικά μου πικάντικα μπαχαρικά

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

FOUTOSALATA large

Μοναστηριακή νηστίσιμη συνταγή ενισχυμένη όμως με τα δικά μου πικάντικα μπαχαρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 10 σύκα ξερά
  • 10 φέτες κυδώνι φρέσκο ή αχλάδι σκληρό
  • 2 κομμάτια μήλο φρέσκο (προαιρετικά)
  • 10 βερίκοκα ξερά
  • 2 κουτ. σουπ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 10 αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα
  • 2 φλιτζάνια νερό

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το μέλι με όλα τα μπαχαρικά με δυο φλιτζάνια νερό, για 3-4΄.

 

2. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα φρούτα, τα αμύγδαλα και κατεβάζετε από τη φωτιά.


3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνετε να κρυώσουν και να φουσκώσουν μέσα στο σιρόπι για 6-7 ώρες. Σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη κανέλλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Παραδοσιακά αυτό το γλυκό στα μοναστήρια της Ελλάδας είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή γλυκίσματος την περίοδο της νηστείας. Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με μια σαλάτα από κινόα (για πρωινό) η με γιαούρτι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face