Για 4 άτομα ()
1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το μέλι με όλα τα μπαχαρικά με δυο φλιτζάνια νερό, για 3-4΄.
2. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα φρούτα, τα αμύγδαλα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνετε να κρυώσουν και να φουσκώσουν μέσα στο σιρόπι για 6-7 ώρες. Σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη κανέλλα.
Παραδοσιακά αυτό το γλυκό στα μοναστήρια της Ελλάδας είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή γλυκίσματος την περίοδο της νηστείας. Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με μια σαλάτα από κινόα (για πρωινό) η με γιαούρτι.