Για 8 άτομα ()
1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από τα κυδώνια τα κουκούτσια και την σκληρή καρδιά τους. Βάζετε τα κυδώνια σε πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σε κάθε κομμάτι καρφώστε με 2-3 γαρίφαλα.
2. Ζεσταίνετε το κρασί και το λικέρ και διαλύστε μέσα το μέλι, την μαστίχα και την κανέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή τα κυδώνια και ψήνετε για 1 1/2 ώρα περίπου στον φούρνο, περιχύνοντας συχνά τα κυδώνια με το σιρόπι κατά την διάρκεια του ψησίματος.
3. Αφήνετε τα κυδώνια να κρυώσουν και τα σερβίρετε σε μπολ με την κομμένη πλευρά προ τα επάνω, βάζοντας σε κάθε βαθούλωμα μερικές κουταλιές γιαούρτι και από πάνω μια κουταλιά κυδώνι γλυκό.
Αν θέλετε πιο πυκνή σάλτσα αντικαταστήστε το κρασί με coca cola. Θα γίνουν ελαφρώς πιο σκούρα. Αν πάλι τα θέλετε πιο κόκκινα προσθέσετε μαζί με την μαυροδάφνη μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.