alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fontan-apricot top

Ανάλαφρο γλυκάκι με μια οικεία αίσθηση από ζουμερό βερίκοκο που λιώνει στο στόμα

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

fontan-apricot top

Ανάλαφρο γλυκάκι με μια οικεία αίσθηση από ζουμερό βερίκοκο που λιώνει στο στόμα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι βερίκοκα, αποξηραμένα (πολύ ψιλοκομμένα)
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα μανταρίνι

Για την επικάλυψη

  • 2 φλιτζάνια καρύδα, τριμμένη

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα στην κατσαρόλα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν αρκετά, και ενώ η κατσαρόλα είναι ακόμα στην φωτιά, τα πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ.


2. Προσθέτετε τη μισή καρύδα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.


3. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το πηχτό μείγμα να κρυώσει αρκετά καλά και μετά πλάθετε με τα χέρια σας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.


4. Σε επιφάνεια εργασίας, απλώνετε την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα και κυλάτε πάνω της τα μπαλάκια, ώστε να καλυφθούν γύρω - γύρω με καρύδα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για τριμμένη καρύδα, μπορείτε να περιχύσετε τα τρουφάκια με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face