Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα στην κατσαρόλα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν αρκετά, και ενώ η κατσαρόλα είναι ακόμα στην φωτιά, τα πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ.
2. Προσθέτετε τη μισή καρύδα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το πηχτό μείγμα να κρυώσει αρκετά καλά και μετά πλάθετε με τα χέρια σας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
4. Σε επιφάνεια εργασίας, απλώνετε την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα και κυλάτε πάνω της τα μπαλάκια, ώστε να καλυφθούν γύρω - γύρω με καρύδα.
Αντί για τριμμένη καρύδα, μπορείτε να περιχύσετε τα τρουφάκια με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.