Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις κόβετε στα δύο. Τις αδειάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κεράσια και τους ρίχνετε τη μαρμελάδα φράουλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
3. Παίρνετε το βούτυρο μαλακωμένο, δηλαδή το έχετε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν. Το κόβετε σε κομματάκια και το ρίχνετε στις νιφάδες της βρώμης. Ανακατεύετε με το χέρι σας να ενσωματώσετε το βούτυρο στην βρώμη μέχρι να σχηματισθούν μικρά ψιχουλιαστά κομματάκια. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
4. Τέλος, παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε καλά. Απλώνετε μια πρώτη στρώση φρούτου και πασπαλίζετε με μερικά ψιχουλάκια βρώμης. Ακολουθεί δεύτερη στρώση φρούτου και αμέσως μετά τα υπόλοιπα ψιχουλάκια πασπαλιστά. Από πάνω τελειώνετε με μικρούς κύβους βουτύρου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για περίπου 25 λεπτά και στο σερβίρισμα συνοδεύετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το γλυκό αντικαθιστώντας τις φράουλες με φέτες μήλου ή ροδάκινου. Γίνεται εξαιρετικό ακόμα και με φρέσκα κεράσια.