Για 12 άτομα ()
1. Κόβετε τις φράουλες στη μέση και τις βάζετε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα σκεύος στην κατάψυξη, να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
2. Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 3 – 4 λεπτά. Μεταφέρετε το παγωτό σε μπολάκια, πασπαλίζετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε το παγωτό αμέσως.
Αυτό το παγωτό, επειδή δεν έχει κάτι να το σταθεροποιεί(όπως αυγά), πρέπει να καταναλώνεται απευθείας. Κάντε όση ποσότητα παγωτού μπορείτε να καταναλώσετε μέσα σε 2 ώρες. Μπορείτε να το φτιάξετε και με ροδάκινα.