Για 8 άτομα ()
1.Πλένετε και τεμαχίζετε το κουνέλι σε κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κουνέλι και το γυρίζετε μια-δυο φορές με ένα πιρούνι ώσπου να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά τα κομμάτια.
2. Προσθέτετε στη συνέχεια τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βλίτα καθαρισμένα και χοντροκομμένα μαζί με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄.
3. Εάν χρησιμοποιείτε σταμναγκάθι θα πρέπει να το ζεματίσετε για 5-6΄ σε βραστό, αλατισμένο νερό για να φύγει η πικράδα του πριν το προσθέσετε στο φαγητό.
4. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού στα τελευταία 10'. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Νοστιμότατος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο, το κουνέλι έχει λευκό, τρυφερό κρέας, με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη, ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση.