alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

crema-katalana top

ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ

crema-katalana top

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 κρόκους αυγών
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το γάλα, την κανέλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρουν βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα για 15 λεπτά.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν.


3. Αφαιρείτε το ξύλο κανέλας από το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.


4. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολάκια τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε τα μπολάκια από το ψυγείο τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και καίτε την επιφάνειά της με το ειδικό εργαλείο για κρέμα καταλάνα ή με το φλόγιστο για να καραμελώσει η ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να κάψετε την καραμέλα στο γκριλ του φούρνου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face