Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε το γάλα, την κανέλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρουν βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα για 15 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους με ½ φλιτζάνι ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν.
3. Αφαιρείτε το ξύλο κανέλας από το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
4. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολάκια τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε τα μπολάκια από το ψυγείο τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και καίτε την επιφάνειά της με το ειδικό εργαλείο για κρέμα καταλάνα ή με το φλόγιστο για να καραμελώσει η ζάχαρη.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάψετε την καραμέλα στο γκριλ του φούρνου.