alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xalbas karoto top

Διαφορετικός, αρωματικός, πεντανόστιμος και κυρίως εντυπωσιακός ο ινδικός χαλβάς από καρότο δεν μοιάζει με κανέναν!

ΙΝΔΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΡΟΤΟΥ

xalbas karoto top

Διαφορετικός, αρωματικός, πεντανόστιμος και κυρίως εντυπωσιακός ο ινδικός χαλβάς από καρότο δεν μοιάζει με κανέναν!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό τριμμένο καρότο
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδες
  • 1 πρέζα κάρδαμο τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
  • 3 κομματάκια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το γάλα με το καρότο και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από το καρότο.


2. Προσθέτετε το κάρδαμο, την κανέλα, το γλυκάνισο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τις σταφίδες και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να πάρει χρώμα το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και αφήνετε να κρυώσει. Ξεφορμάρετε κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε και λίγο τζίντζερ τριμμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face