Για 4 άτομα ()
1. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, τα χωρίζετε στη μέση και αφαιρείτε με προσοχή τους σπόρους, χωρίς να κόψετε το κοτσάνι τους. Παίρνετε μια κατσαρόλα ψηλή και στενή, τέτοιου μεγέθους ώστε να χωρά τα αχλάδια όρθια.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα αχλάδια. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά.
3. Ρίχνετε τα αχλάδια, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε μαζί με το σιρόπι και τα μπαχαρικά.
Αν δεν σας αρέσει ο αστεροειδής γλυκάνισος μπορείτε να αρωματίσετε με καρδάμωμο.