Για 6 άτομα ()
1. Αρχικά, φτιάχνετε την επικάλυψη του κραμπλ. Βάζετε το αλεύρι και το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κουάκερ. Ρίχνετε και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, έπειτα χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί για να παραμείνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Αφήνετε να κρυώσει μέχρι να το χρειαστείτε.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά των φρούτων. Προσθέτετε 50 ml νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.
4. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφαιρείτε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Πασπαλίζετε το κραμπλ πάνω από τα φρούτα. Ψήνετε για άλλα 25'-30' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα σε σαντιγύ.
Τα δαμάσκηνα θεωρούνται από τα πιο ιδανικά φρούτα γι' αυτή τη συνταγή διότι δεν έχουν πολύ υγρασία στη σάρκα τους. Αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε 1-2 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κεράσι.