Vegetartian, paleo, vegan, gluten free, sugar free, pescetarian. Τόσες λέξεις και τόσοι περιορισμοί. Δεν ξέρω αν είναι περισσότερο τάση ή ανάγκη, η αλήθεια είναι όμως πως η κιβωτός της διατροφής έχει σαλπάρει για πελάγη μακριά από πρόσθετα και βλαβερά έψιλον. Η τάση του healthy living συναντά το real food και οι "περιορισμοί" γίνονται πεδίο δημιουργικών πειραματισμών στο Wild in the City. Έίναι ένας παράδεισος για όσους πάσχουν κοιλιοκάκη, για τους δυσανεκτικούς στη γλουτένη, για τους φαν της παλαιολιθικής διατροφής, για χορτοφάγους και vegans και για όσους ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη «δίαιτα»/διατροφή που αποκλείει ζάχαρη και άλευρα.

Ένας νέος μικρός θησαυρός προστέθηκε στην πλατεία Βαρνάβα, ένα διαμάντι εξ ανατολής για τους vegetarian, στο οποίο δεν θα σου λείψει καθόλου το κρέας. Το Παγκράτι (και συγκεκριμένα τα στενά εκεί γύρω από την Σπονδή) έχει κάνει μεγάλο come back, Μικρά ταχυφαγεία και indie καφετέριες ξεπετάγονται κάθε τόσο ανεβάζοντας το ανταγωνισμό με τα Πετράλωνα και το Κουκάκι.

To Clochard ξεκίνησε πριν 37 χρόνια σαν ένα εστιατόριο με απλή αστική κουζίνα και κατάφερε να γίνει - με τα πάνω και τα κάτω του - το καλύτερο διαχρονικά εστιατόριο της συμπρωτεύουσας. Αντιστάθηκε στο πέρασμα του χρόνου και στις «μοντερνιές» που ξεπηδούσαν κατά καιρούς και καμαρώνει κομψό και ατμοσφαιρικά φωτισμένο, στην Προξένου Κορομηλά, έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με μπαράκια, εστιατόρια, καφέ και βιτρίνες επώνυμων ρούχων, μόλις ένα τετράγωνο από την παραλία της.

Κάθε σεζόν το Matsuhisa δημιουργεί ένα νέο, πιο οικονομικό menu προσφέροντας τις διάσημες γεύσεις του Nobu με παραλλαγές και νέα στοιχεία. Την περασμένη Τετάρτη έφτασα στην (πάντα καλοκαιρινή) Βουλιαγμένη για να δοκιμάσω τα νέα πιάτα και προς μεγάλη μου έκπληξη έφαγα αρνί με chopsticks και σαλάτα με noodles και ταχίνι.

Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι χωρίς να είμαι οπαδός της καψαϊκίνης αλλά τώρα δηλώνω εθισμένος. Είναι ένα υπέροχος τρόπος να φύγεις από τη ρουτίνα του εστιατορίου και να ανοίξεις τους ορίζοντες σου χωρίς να μπεις σε αεροπλάνο. Είμαστε αρκετά τυχεροί που στην Αθήνα μπορούμε να βιώσουμε τη συγκίνηση του Thai φαγητού τόσο στη μορφή του upper εστιατορίου της Κηφισιάς όσο και της λαϊκής ταβέρνας της Τρούμπας.

H Έφη και ο Παναγιώτης πριν από περίπου ένα χρόνο πήραν το αεροπλάνο και πήγαν στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Αγία Παρασκευή έφεραν στις βαλίτσες τους και την ιδέα να φτιάξουν ένα λονδρέζικο bagel-άδικο προκειμένου να σπάσουν κάπως την κυριαρχία των απρόσωπων coffee shops. Έτσι κάπως, και σε περίοδο capital control, έστησαν το δικό τους "Duchess Coffee and Bagels" στην Αγίου Ιωάννου. Το επώνυμο του Παναγιώτη είναι Δούκας, άρα όλοι καταλαβαίνουμε ποια είναι η Δούκισσα του μαγαζιού. Από το πρώτο βήμα στο χώρο καταλαβαίνεις πόσο φρέσκο και δροσερό είναι χάρη στην ενέργεια και το χαμόγελο των ανθρώπων.

Quartier Aristos κατά το Quartier Latin λέω εγώ την γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, όπου η επιχείρηση «Αρίστος» απλώνεται όλο και περισσότερο. Τέσσερα επιτυχημένα μαγαζιά εστίασης μέχρι τώρα, αλλά επειδή έχουμε και τις αδυναμίες μας, δηλώνω ευθαρσώς πως εγώ αγαπώ «Παντοπωλείο». Σκηνικό μπακάλικου της δεκαετίας ΄50-΄60, που κατάφερε μεν να επιβιώσει στον χρόνο, αλλά υπάκουσε στις προτροπές του interior designer και έβαλε στα ράφια του και γκουρμεδιές. Απομίμηση του παλιού ξύλινου ψυγείου ολόκληρος ο ένας τοίχος, τολμήστε να γυρίσετε το τεράστιο πόμολο, ο χώρος είναι ανοιχτός για όλους.

 
newsl face